Accessibility icon
27.10.2020

Upriličen prijem za Dejanu Tavas i Karin Milotić

Ministarstvo znanosti i obrazovanja tradicionalno je i ove godine na Svjetski dan učitelja nagradilo najbolje odgojno-obrazovne djelatnike.

Među 11 nagrađenih profesora iz Istarske županije čak su dvije iz našeg grada, i to Dejana Tavas iz OŠ Vladimira Nazora i Karin Milotić iz SŠ Zvane Črnja.

Za njih je danas u Gradskoj palači održan prijem kojeg je u ime Grada upriličio gradonačelnik Marko Paliaga sa suradnicima, zamjenikom Marinom Budicinom i pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Editom Sošić Blažević.

«Drago mi je što je vaš doprinos u odgoju i obrazovanju naših mladih generacija prepoznato i na državnoj razini od strane resornog Ministarstva. Ovim putem želim Vam se zahvaliti u ime Grada, u ime mojih suradnika i u svoje osobno ime za sve što činite kako bi našim učenicima osigurale kvalitetnu naobrazbu te od njih stvorile vrijedne i aktivne buduće članove našega društva.

Našim ste mladima primjer i uzor, a upravo zahvaljujući vašem trudu imamo uspješne školarce koji brane ugled našega grada na brojnim natjecanjima na kojima ostvaruju svake godine zavidne rezultate», izjavio je tom prilikom Paliaga koji je posebice pohvalio način na kojim su profesori  ovu izazovnu godinu učenicima učinili što je moguće bezbolnijom s obzirom na situaciju, radeći često i van radnog vremena kako bi osmislili kako im što bolje prenijeti znanje na daljinu.

«Siguran sam da vaši đaci također cijene napor i predanost kojom ste se prilagodili novom načinu izvođenja nastave. U nadi da ćete istim entuzijazmom i ustrajnošću nastaviti i u budućem radu još jednom Vam čestitam na ovom važnom uspjehu» zaključio je gradonačelnik.