Accessibility icon
23.02.2024

Ulica Centener u novom ruhu. Uređeno zelenilo i nova parkirna mjesta

Privode se kraju radovi rekonstrukcije djela ulice Centener. Zahvaljujući investiciji Grada Rovinja-Rovigno u visini od 645.130 eura izvedeni su novi kolnik i nogostup u duljini od 120 metara, kao i niz pratećih poboljšanja koja će koristiti stanovnicima tog područja, a riječ je o nastavku projekta kojim je tijekom prošle godine renovirano i križanje s Tartinijevom ulicom.

Radove izvodi tvrtka Cesta d.o.o. iz Pule, dok je nadzor povjeren Flum-ing d.o.o.-u iz Rijeke. Paralelno s obnovom kolnika i nogostupa, provedeni su i radovi na sustavu oborinske odvodnje te hortikulturnom uređenju, što ulici daje novu, svježu vizuru. Projekt je donio i uređena parkirališna mjesta za 70 vozila te novu, modernu javnu rasvjetu, dodatno obogaćujući estetiku i funkcionalnost ulice.

U radove su se uključili i Plinara te Hrvatski Telekom obnovom plinske i telekomunikacijske mreže.

Ovo je samo jedan od projekta u tijeku u Gradu Rovinju-Rovigno. Brojna su gradilišta otvorena u različitim dijelovima i naseljima grada, a među njima svakako valja spomenuti obnovu glavnog gradskog trga, matične zgrade vrtića „Neven“, te proširenje njegovog područnog odjela u naselju Mondelaco i postavljanje solarne elektrane na Osnovnoj školi Jurja Dobrile.  Ovakav pristup svjedoči o sveobuhvatnom planu razvoja i investicija te o predanosti održivom i uravnoteženom razvoju, potvrđujući kako Grad Rovinj-Rovigno kontinuirano radi na unapređenju kvalitete života svojih stanovnika.

 

Fotogalerija