Accessibility icon
20.02.2020

Učenici Talijanske srednje škole pobliže upoznali rad Gradske uprave

U sklopu projekta približavanja rada gradske uprave mladima, kojeg Grad Rovinj-Rovigno provodi, drugu godinu zaredom, u suradnji sa Savjetom mladih s ciljem upoznavanja mladih s radom gradske uprave i gradskog vijeća, nakon održanih prezentacija u SŠ Zvane Črnje i SSŠ Eugena Kumičića, danas je održano predavanje i za učenike Talijanske srednje škole.

Prezentaciju su održale pročelnica Ureda Gradskog vijeća i gradonačelnika Maria Črnac Rocco i predsjednica Savjeta mladih Grada Rovinja-Rovigno, Maura Čabran.

Glavni i osnovni cilj projekta je taj da se potaknu mladi da sudjeluju, aktivnim doprinosom, u različitim segmentima društvenog života.

Prezentacije su dvojezične, a učenicima se kroz konkretne primjere približavaju načini na koji se oni mogu uključiti u javni život, kako izraziti vlastite ideje i dostaviti prijedloge za opću dobrobit. Predstavnice Grada i Savjeta mladih su učenike upoznale s radom gradske uprave i gradskog vijeća, kao i s aktualnim pitanjima, problemima i primjerima dobre prakse našega grada, ali su podjednako i saslušale interese i potrebe mladih vezano za razne sadržaje u našem gradu.

Podsjećamo i da je u cilju što većeg aktivnog uključivanja mladih u život zajednice, prošle godine, pored raznih edukacija i tribina održanim s učenicima, od strane Savjeta mladih Grada Rovinja-Rovigno pokrenut i Dan mladih Istarske županije, u suradnji s mladim vijećnicima iz ostalih gradova u Istri.

U sklopu projekta, uskoro će učenici imati priliku i pobliže upoznati kako izgleda radni dan gradonačelnika Marka Paliage koji će srednjoškolcima održati i ove godine Sat s gradonačelnikom.

Fotogalerija