Accessibility icon
25.06.2022

Učenici rovinjske TSŠ dio su projekta „Conscious planet-Salva il suolo“

U sklopu projekta „Conscious planet-Salva il suolo“, učenici prvih razreda fizioterapeutskog tehničara i medicinskog kozmetičara pri Talijanskoj srednjoj školi u Rovinju posjetili su farmu obitelji Capolicchio u Galižani, u pratnji profesorica Antonelle Sošić i Larise Degobbis.

Ciljevi ove posjete bili su potaknuti svjesnost o važnosti životinja za poljoprivredu i tlo, kao i upoznati se s djelovanjem same farme.

Učenici su tako pratili svakodnevne aktivnosti jedne farme, a imali su priliku uživo vidjeti sedamdeset krava i teladi, bikove, vola, četrdeset magaraca, dvadeset zečeva, petnaest gusaka, dvanaest ovaca, petnaest koza, šest biserki, srne, fazana, kornjače, trideset golubica, tri svinje i četrdeset praščića.

Obitelj Capolicchio iscrpno je objasnila sve vezano uz farmu te odgovarala na znatiželjna pitanja srednjoškolaca.

Inače, učenici su odlučili svojim doprinosom podržati projekt „Conscious planet-Salva il suolo“, jer, kao što to navode u svom dopisu, smatraju kako smo „došli u vrijeme kada je potrebno podići glas u ime zla, izvora života i opstanak koji nažalost umire zbog ljudskog djelovanja“.

Radovi ovih vrijednih srednjoškolaca na navedenu temu mogu se pronaći na stranicama projekta https://exhibition.savesoil.cc/, a sve sa svrhom senzibilizacije mladih prema važnosti očuvanja prirodnih bogatstava.

Fotogalerija