Accessibility icon
29.05.2023

Učenici SMSI Rovinj-Rovigno briljiraju u matematici

Ovog su mjeseca učenici Talijanske srednje škole Rovinj-Rovigno ostvarili zavidne rezultate u dva natjecanja iz matematike.

Prvo natjecanje, “Mediteranske matematičke igre -Giochi matematici del Mediterraneo”, održalo se u Palermu u organizaciji Talijanske udruge za promicanje matematike.

Troje učenika ove rovinjske srednje škole, Giulio Borghetti, Adrian Domba i Gabrijel Tomaš u pratnji svojih mentorica, profesorica matematike Virne Dalino Polo i Nine Milokanović, pronašlo se u finalu s 900 drugih učenika, među čak 255 000 prijavljenih sudionika. Sudjelovali su učenici od trećih razreda osnovnih do trećih razreda srednjih škola iz svih regija Italije i Hrvatske.

Osim toga, učenici SMSI Rovinj-Rovigno sudjelovali su u još jednom matematičkom natjecanju, MatLiga.

MatLiga je ekipno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola, sa željom popularizacije matematike i poticanja timskog rada.

Na 6. izdanju ovog natjecanja održanog na državnom nivou sudjelovalo je 287 škola, s više ekipa, iz 156 gradova diljem Hrvatske. Iz rovinjske Talijanske srednje škole sudjelovalo je četiri ekipe u kategoriji koju sačinjavaju učenici koji ne pohađaju prirodoslovno-matematičku gimnaziju.

Sudjelovali su tako sljedeći timovi: Nicole De Faveri i Giulio Borghetti; Katia Brunetti i Endy Ramani; Adrian Domba i Simone Polo; Šterpin Paolo i Tomaš Gabriel, a vježbali su s već spomenutim profesoricama matematike, Virnom Dalino Polo i Ninom Milokanović.

Svi su učenici postigli odlične rezultate, a izdvajamo treće mjesto na koje su se plasirali učenici Adrian Domba i Simone Polo.

Natjecanja su istaknula kvalitetu, osposobljenost i zainteresiranost učenika za rješavanje matematičkih pitanja, u kontekstu suradnje i sportskog duha. Razlog za ovakve rezultate nedvojbeno je rad njihovih mentorica koje su sa strašću i predanošću poticale znatiželju i želju za znanjem svojih učenika, a sudionici su dali sve od sebe, te je zadovoljstvo zbog izvrsnog rezultata, kažu, ogromno.

Fotogalerija