Accessibility icon
11.01.2024

U tijeku je adaptacija prostorija Gradske knjižnice

Grad Rovinj-Rovigno u suradnji s gradskim poduzećem Rubini trenutno provodi radove adaptacije prostorija Gradske knjižnice Matije Vlačića Ilirika. Investicijom od 18.273,75 eura, izvodi se adaptacija prostora koji će bit namijenjen svim dobnim skupinama, a sadržavati će: odjel za djecu i mlade (uz slikovnice, igračke, beletristiku, lektire, dječje enciklopedije, knjige za tinejdžere), knjige na stranim jezicima, informatiku, sport, hobije, glazbu, film, kazalište, arhitekturu, medijateku, stripove, putopise i mnoštvo drugih sadržaja.

U prostoru je planirano nekoliko mjesta za rad s mogućnošću korištenja računala za pisanje seminarskih radova, domaćih zadaća te za čitanje i učenje, kao i za igranje društvenih igara, a prigodno bi se prenamijenio u dvoranu za književna predstavljanja i radionice za djecu i odrasle.

Prema riječima ravnateljice Maje Pulić, želja je da knjižnica bude “dnevni boravak grada” u koji ljudi rado i opušteno dolaze, kako zbog posudbe knjiga, tako i zbog ostalih kulturnih i edukativnih sadržaja te druženja i užitka.

Radovi su započeli sredinom prosinca, a biti će okončani do kraja ovog mjeseca.

Fotogalerija