Accessibility icon
06.11.2019

U Rovinju uspješno započela Start Up akademija

Nakon izdanja u Vodnjanu i Poreču, Startup akademija održava se ovog tjedna i u Rovinju. Turistički biser pokazao je da ima ljude s veoma interesantnim poduzetničkim idejama.

Osim toga, prvi dan radionice su svakako obilježile mlade snage rovinjskog poduzetništva koje su sa svojim iskrenim i entuzijastičnim nastupom zaradili nekoliko spontanih aplauza.

U panel diskusiji sudjelovali su Igor Franković (Rovinj FM), Daniel Cerin (Studio DC), Ivan Franković (LC Studio) i Marko Ugrin (Circolo).

Igor i Ivan Franković govorili su o počecima popularnog radija Rovinj FM čiji su osnivači. Kažu da su odabrali teži put i da ne vrte Severinu i Rozgu, već puštaju kvalitetnu glazbu blues, jazz i funk. Zbog kvalitete sadržaja slušaju ih u cijeloj Istri, a u goste im dolaze uspješni pojedinci iz sporta, politike i kulture iz cijele Hrvatske. Nedavno su lansirali i portal IstraIn koji prati najaktualnije vijesti iz Istre i bilježi već odličnu čitanost.

Marko Ugrin, govorio je o svojim počecima kazavši da je zapostavio sve i da je poduzetništvo put s puno odricanja čime su se složili i ostali panelisti.

Daniel Cerin, bavi se fotografijom i video produkcijom te je osnivač tvrtke Studio DC. Tokom 7 godina rada u jednoj turističkoj kompaniji bavio se i multimedijom, da bi se na kraju odlučio da pokrene nešto svoje i pretvori svoj hobi u posao.

Kaže da mu je trebala godinu dana da se “probije” na tržište, a da se nakon 3 godine postojanja tvrtke trud isplatio i da ima puno posla.

Savjetuje početnike da je najbolje učiti sam, a kaže da je pripremu poželjno imati oko financijskog dijela projekta.

Ivan Franković zajedno s kolegom Mišelom Tonkićem pokrenuo je tiskaru LC Studio. Prepoznati su kao jedna od najboljih tiskara u Istri, a imaju klijente iz cijele Hrvatske. Osim dizajna, pripreme i tiska bave se i izradom web stranica.

Druženje predavača i sudionika nakon prvog dana akademije nastavilo se do kasno u noć u popularnom Circolu.

Startup akademiju u Rovinju organiziraju Start-Up udruga, Grad Rovinj-Rovigno i Istarska razvojna agencija.

Fotogalerija