Accessibility icon
24.06.2022

U Rovinju-Rovigno se održava konferencija o zapošljavanju i integraciji osoba s invaliditetom u tržište rada

Zamjenik gradonačelnika David Modrušan pozdravio je danas u ime Grada Rovinj-Rovigno sudionike prve konferencije u sklopu projekta Zaposli se znanjem II pod nazivom “I ja sam tu!” koja se danas održava u Centru M.A.R.E.

Konferenciju organizira Učilište Magistra, a osim predstavljanja glavnih ciljeva projekta, prvi dio konferencije bio je posvećen primjerima dobre prakse u zapošljavanju i integraciji osoba s invaliditetom u tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Modrušan je tom prilikom podsjetio kako Grad Rovinj-Rovigno već dugi niz godina ostvaruje programe s posebnim naglaskom za stvaranje inkluzivnog i socijalno osjetljivog društva. Modrušan se osvrnuo na ovogodišnje pokroviteljstvo obilježavanja svjetskog dana osoba s Down sindromom kojeg je organizirala Strukovna škola Eugena Kumičića s partnerom Down sindrom centrom iz Pule, a čiji je cilj bio upravo senzibiliziranje javnosti prema problemu diskriminacije osoba s invaliditetom na tržištu rada. «Upravo su nam takve inicijative, inicijative koje spajaju, potrebne kako bi nastavili jačati položaj osoba s invaliditetom u našem društvu», naglasio je.

Posebno je istaknuo i odličnu suradnju s Udrugom osoba s invaliditetom koju su zatim potvrdile i članice Tamara Korenić i Tea Vitas koje su na samoj konferenciji održale prezentaciju aktivnosti rovinjskog Društva te njihova iskustva u pokretanju inicijativa kojima svoje članove uključuju u tržište rada.

U drugom dijelu konferencije organizirano je posebno događanje za sve prisutne pod nazivom “I ja sam tu!”, tijekom kojeg se zainteresirani sudionici mogu međusobno upoznati i razmijeniti iskustva i informacije o potrebama pri zapošljavanju.

Fotogalerija