Accessibility icon
25.07.2020

U Rovinju predstavljena “putujuća” izložba “U potrazi za izgubljenim prostorom”

“U potrazi za izgubljenim prostorom”, putujuća izložba likovnih, književnih, filmskih i video radova izabranih putem javnog natječaja stigla je i u Rovinj, a otvorenje iste upriličeno je ovog petka u rovinjskom Multimedijalnom centru.

“Izložba je nastala u sklopu projekta ‘MI plus’, kojega čini nekolicina autora iz Istre, među kojima i Faro11 koji nas je večeras ovdje ugostio”, prilikom otvorenja izložbe naveo je Marino Jurcan, koordinator projekta i predsjednik Udruge Metamedij, vodećeg partnera platforme “MI plus”.

Autori/ice i grupe autora/ice predstavljenih na ovoj izložbi izabrao je stručni žiri Labin Art Expressa XXI putem javnog natječaja na temu (ne)korištenja javnih prostora, na koji je pristiglo 26 prijava. Izabranih osam radova oživljavaju javne površine i suprotstavljaju se trendu privatizacije.

“Nadam se da će ova izložba ostaviti trag. Njome smo pokušali istražiti neiskorištene prostore ili pak neadekvatno iskorištene prostore, ali i ujedno pronaći ideje što se sve s tim prostorima može ostvariti”, izjavila je projektna asistentica, Ivana-Nataša Turković.

Izložba je prvotno predstavljena pulskoj publici krajem lipnja, a njena se turneja Istrom nastavila u Labinu. Svoje gostovanje završava upravo u rovinjskom MMC-u, gdje će biti izložena sve do 3. kolovoza, svim danima osim nedjelje od 10 do 12 sati i od 20 do 22 sata.

Organizacija izložbe sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkovitost ljudskih potencijala iz Europskog socijalnog fonda.

Fotogalerija