Accessibility icon
16.09.2020

U Rovinju održano 7. izdanje projekta “Snaga djece u pokretu”

Prošlog su tjedna na više nogometnih i rukometnih terena u Rovinju održani sportski susreti „Croatia Trophy 2020“ i „Special Power League“ (jedinstvena liga za djecu s teškoćama u razvoju) – sastavnice krovnog projekta Youth Movement Power/Snaga djece u pokretu.

U specifičnom pandemijskom vremenu, susreti su se održali u nešto manjem opsegu u odnosu na prethodne edicije. Utemeljitelj projekta Akademija zdravog življenja iz Pule te tvrtka ATI kao tehnički organizator, ove su godine projekt prilagodili pandemijskoj situaciji te ponajprije pazili na zdravlje sudionika.

Uspješno je završen stručni seminar na temu Društvena i sportska integracija djece s teškoćama u razvoju s aktualnim temama: “Iskustva sportskih organizacija iz regije u radu i funkcioniranju s osobama s invaliditetom tijekom trajanja pandemije COVID-19” (predavači Aleksandar Kovačević i dr.sc. Bojana Miličević, klub futsala „Mungosi“ Beograd), zatim “Implementacija i provedba on-line sportskih aktivnosti i treninga za djecu s teškoćama u razvoju” (Silvija Kovač, udruga „Veliko srce“, Koprivnica) te “Individualni edukacijski program za osobe s teškoćama u razvoju” (Predrag Marinković i Dario Jagić, Udruga Akademija zdravog življenja). Ujedno je predstavljen i EU projekt Team UP! u sklopu kojeg je prezentiran spomenuti program.

Uoči početka ovogodišnjih sportskih susreta, organizirano je i zajedničko sportsko hodanje sudionika manifestacije. Od sportskog terena “Pod Lipom” do središta Rovinja, u sklopu projekta Croatia Like Walk, hodalo je stotinjak mladih, okupljenih u desetak ekipa. U ime Hrvatskog olimpijskog odbora, nazočnima se prije “kretanja u akciju” obratio mr. sc. Siniša Krajač, pomoćnik tajnika za programe lokalnog športa HOO, u ime grada domaćina zamjenik gradonačelnika Grada Rovinja-Rovigno Kristijan Damijanić te predsjednik Rukometnog kluba Rovinj-Rovigno Alen Jašarević.

Za kraj susreta na sportskim terenima su zajednički nastupili ekipe Special Power League i mlađe generacije RK Rovinj-Rovigno čime je inkluzivnost projekta podignuta na višu razinu.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, kontinuitet i uspješno odvijanje ovog društveno odgovornog projekta pomogli su Grad Rovinj-Rovigno, tvrtka Maistra, Zaklada Mateo Kovačić, Američko veleposlanstvo, Bauerfeind, Končar, A1 Hrvatska, Zagrebačka banka, Auto Benussi i European Handball Federation.

Fotogalerija