Accessibility icon
14.12.2020

U Rovinj-Rovigno dolazi troje velikih trgovačkih i ugostiteljskih lanaca

Nakon Kauflanda i Tommya još je jedna velika kompanija odlučila investirati u našem gradu. Riječ je o poznatom globalnom lancu restorana McDonald’s koji kod bivše stanice tehničkog pregleda gradi svoj restoran i drive in. Time će se, osim stvaranja novih sadržaja otvoriti dodatan broj novih radnih mjesta koja su već najavljena i od strane manjih poduzeća koja trenutno rade na izgradnji svojih pogona u poduzetničkoj zoni Gripole-Spine’.

Spomenute je investicije s veseljem dočekao i gradonačelnik Marko Paliaga. „Izgradnja poduzetničke zone pokazala se velikim uspjehom kada je riječ o pokretanju i razvitku lokalne ekonomije s fokusom na sektore koji nisu nužno vezani za turizam koji je u ovom trenutku glavni pokretač razvoja naše zajednice. Stoga će izgradnja infrastrukture u tom području biti i dalje prioritet ove administracije i tijekom slijedeće godine kako bi stvorili plodno tlo i za dodatne investicije. Strateški je cilj svakako otvaranje novih pogona, novih poduzeća, a u konačnici i radnih mjesta jer samo na taj način možemo preokrenuti lokalnu ekonomiju u smislu kreiranja jedne nove ponude koja se ne odnosi isključivo na odmor i boravak u restoranima i hotelima već razvija jedan cijeli niz proizvoda i usluga koje se onda mogu upravo kroz turizam plasirati u našoj maloj lokalnoj zajednici“, izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga nadodavši i kako je zadovoljan što se u Rovinju-Rovigno pokreću investicije i u privatnom sektoru. „Tako se u ovom periodu kojeg je nažalost obilježila korona-kriza možemo razveseliti novim mogućnostima koje će iste pridonijeti našim građanima u vidu pronalaska zaposlenja“, nadodao je Paliaga.

Podsjećamo kako se svako poduzeće koje je potpisalo ugovor za pravo građenja u zoni Gripole-Spine’ obvezalo i osigurati zaposlenje određenog broja djelatnika.

Tako se tvrtke «Meho Gradnja» i «Miramare» obvezuju zaposliti najmanje 10-12 djelatnika, zatim tvrtka za prijevoz putnika i tereta «Ex Novo» obvezala se zaposliti najmanje 7 djelatnika, obrt «Vlado» zaposliti će 5 djelatnika, dok tvrtke «Ventidue» i «Benčić» zaposliti će svaka po 4 djelatnika. Najmanje troje djelatnika pronaći će zaposlenje u tvrtkama «Adistra», «Zaštita Inženjer Konzalting», «I-RIBA», «EICO», dok su se «LERA-Rovinj» i «TIM WATS» obvezali zaposliti od 1-3 novih djelatnika.

Najviše će radnih mjesta svakako otvoriti trgovački centar «Kaufland» koji planira zaposliti oko stotinu djelatnika.

Osim trgovačkog centra «Kaufland» u zoni se trenutno dovršava gradnja montažnih hala poduzeća «Adistra», dok su već izgrađene montažna hala poduzeća «Zaštita Inženjering Konzalting», zgrada Istarskog vodovoda i objekt tvrtke «Zelengrad», a grade se i objekt namijenjen proizvodnji, prodaji i servisiranju niskonaponskih ormara te sklapanju srednje naponskih blokova poduzeća «Tim Wats», te upravna zgrada sa pomoćnim prostorijama , proizvodne hale, skladišta i garažni prostor tvrtke «Miramare», dok je već izgrađen. U pripremi je izgradnja poslovnog objekta za proizvodnju i prodaju namještaja i građevne stolarije, projektiranje i dizajn namještaja obrta «Vlado»  kao i poslovno-skladišni poslovni centar tvrtke «Lera-Rovinj». Potrebnu dokumentaciju za početak gradnje pripremaju «Meho gradnja», «I-Riba» i «Eico», a planirane su i investicije poduzeća «Ventidue», «Ex Novo» i Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno.