Accessibility icon
26.06.2024

U PROGRAMU 20. BAROMUS FESTIVALA U ROVINJSKOJ CRKVI SV. FRANJE NASTUPIO DUO LESKOVAR – FILJAK

Dugi i srčani aplauz oduševljene publike i poziv na bis bio je kruna vrhunskog koncerta Dua Leskovar – Filjak koji je u ponedjeljak navečer održan u programu 20. BaRoMus Festivala u rovinjskoj crkvi sv. Franje. Duo čine violončelistica Monika Leskovar i pijanistica Martina Filjak, međunarodno priznate glazbenice koje nastupaju na najznačajnijim svjetskim koncertnim pozornicama i festivalima. Danas afirmirane glazbenice, koje se kao glazbeni duo druže u komornoj glazbi, i na ovom su rovinjskom nastupu potvrdile da njihova
umjetnička povezanost na koncertnoj pozornici tvori magiju. Violončelo Monike Leskovar i klavir Martine Filjak u savršenoj su sinergiji i skladu, a vrhunske glazbenice slušatelje uspijevaju odvesti u jednu drugu dimenziju.

Leskovar i Filjak – umjetnice velikih individualnih dosega i međunarodnih karijera koje nadilaze granice naših prostora surađivale su sa slavnim orkestrima pod vodstvom nekih od najvećih dirigenata današnjice, nastupale u najprestižnijim koncertnim dvoranama i festivalima svijeta – su i pred rovinjskom publikom potvrdile status glazbenih umjetnica koje ruše umjetničke barijere.

U nastavku 20. BaRoMusa naredni koncert Dua Tudor –Režić na programu je već u četvrtak 27. lipnja u 21 sat u crkvi sv. Franje. Duo čine nagrađivani umjetnici s bogatim međunarodnim karijerama, saksofonist i skladatelj Gordan Tudor i gitarist Mislav Režić, glazbenici koji pripadaju u krug vodećih glazbenika svoje generacije.

Fotogalerija