Accessibility icon
03.05.2023

U ponedjeljak predavanje “Prehrana mladih sportaša”

U ponedjeljak, 8. svibnja, s početkom u 18 sati u Velikoj će se dvorani Doma kulture u Rovinju održati stručno predavanje na temu prehrane mladih sportaša.

Predavačica je nutricionistkinja i autorica istoimene knjige, dr. Vesna Bosanac, a predavanje je namijenjeno svim sportašima, njihovim roditeljima i trenerima, kao i svim drugim zainteresiranim građanima.

Tijekom predavanja dr. Bosanac govorit će o skupinama namirnica i njihovoj koristi za sportaše. Osim toga, dotaknut će se i važnosti kvalitetnog doručka, ručka i večere, kao i kvalitetne užine u školi, te navesti što jesti odmah nakon treninga ili natjecanja.

Također, bit će govora o hidraciji, dodacima prehrani, ali i dopingu, a prisutni će dobiti i savjete o jednostavnim jelima koje i sami mogu pripremiti.

Naglasak će svakako biti na praktičnoj primjeni kvalitetne prehrane u svakodnevici sportaša, a skrenut će se pozornost i na manjkavosti u prehrani.

Predavačica Vesna Bosanac diplomirala je i doktorirala nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu te je prva nutricionistkinja u Hrvatskoj sa završenim stručnim poslijediplomskim studijem o prehrani u sportu pri Međunarodnom olimpijskom odboru.