Accessibility icon
16.09.2020

U Photo Art Gallery “Batana” pogledajte izložbu “Kamene impresije”

Proslavi Dana grada i blagdana sv. Eufemije otvorenjem izložbe fotografija “Kamene impresije” autorice Ane Travizi pridružila se sinoć i Photo Art Gallery “Batana”.

Izložbu je otvorio predsjednik Centra vizualnih umjetnosti “Batana” Mladen Boljkovac, kao i sama autorica koja je posjetitelje provela galerijom i pobliže ih upoznala sa svojim radovima.

Travizi živi i radi u Rovinju od 1988. godine, dok od 2003. godine ulazi u svijet digitalne fotografije, da bi zatim 2012. postala članicom fotokluba CVU Batana iz Rovinja.

Fotografije kontinuirano izlaže od 2009. godine i od tada je sudjelovala na 22 kolektivne izložbe u zemlji (Rovinj, Rijeka, Sinj, Zagreb, Belišće, Beli Manastir, Valpovo, Vinkovci) i inozemstvu (Beč i Salzburg – Austrija, Maribor – Slovenija, Zaječar – Srbija). Istovremeno, fotografije objavljuje na međunarodnim fotografskim portalima Panoramio i Photocrowd.

“Suprotno općem shvaćanju o bezvremenosti, čvrstoći i nepromjenjivosti kamena, izazov i inspiraciju nalazim u upravo suprotnim značajkama kamena – njegovoj promjenjivosti i trošnosti. U raznovrsnim teksturama, bojama i oblicima kamenih površina i reljefa netko ne vidi ništa, netko vidi “višu silu”; ja vidim umjetnički prst prirode”, govori autorica o izložbi “Kamene impresije”.

Posjetitelji će tako moći uživati u fotografijama različitih tekstura, s autoricom će otkrivati život u pukotinama stijena, te se diviti planinskim reljefima, kao i mramornim apstrakcijama.

Oni koji nisu stigli doći na samo otvorenje, izložbu mogu pogledati do 17. listopada u radno vrijeme Galerije, od ponedjeljka do petka od 10:30 do 12:30 i zatim od 19:00 do 21:00 sat, te subotom od 10:30 do 13:00 sati.

Fotogalerija