Accessibility icon
05.07.2023

U petak otvorenje izložbe fotografija Vladimira Šimunića “Priroda i društvo”

U petak, 7. srpnja u 21 sat, u izložbenom prostoru Photo Art Gallery Centra vizualnih umjetnosti „Batana“ u Rovinju otvara se samostalna izložba Vladimira Šimunića, istaknutog hrvatskog fotografa i pedagoga.

Izložba naslovljena “Priroda i društvo” donosi četiri tematski koncipirane cjeline, odnosno serijala, ujedno glavna tematska područja interesa u stvaralaštvu ovog autora koji na hrvatskoj fotografskoj sceni djeluje već više od 35 godina.

Kustosica izložbe i autorica teksta u katalogu je Višnja Slavica Gabout, koja će izložbu i otvoriti.

U predgovoru ona, između ostaloga, kaže:

„Ova izložba koncipirana je kao specifična fotografska omnibus-priča koja govori o fotografskom stvaralaštvu Vladimira Šimunića. Pokazujući, kroz (…) motivske cjeline (…) njegovih osnovnih temata pojedinačne zanimljivosti i posebnosti, ali onda u cjelini i zajedničke karakteristike autorskog stvaralaštva ovoga vrsnog autora. Stvaralaštva čije je polazište uvijek realnost i konkretna zbilja, ali koje onda uvijek na kraju, autorovom intervencijom i obradom te uplitanjem niti emotivnoga, magičnoga, ekspresivnoga i simboličkoga odašilje jednu čisto likovnu priču.”

Izložbu „Priroda i društvo“ moći će se razgledati u Photo Art Gallery CVU „Batana“ do 31. srpnja 2023., u radno vrijeme galerije.

Fotogalerija