Accessibility icon
06.05.2022

U MMC-u otvoreno 15. izdanje Photodaysa

Otvorenjem u rovinjskom MMC-u je danas službeno započela trodnevna manifestacija Photodays, jedan od najvećih festivala  fotografije na području Jugoistočne Europe.

Bogat program petnaestog izdanja uključuje niz radionica, predavanja, pregleda portfolia, nekoliko izložbi, a sudjeluju međunarodni stručnjaci za fotografiju i fotografi iz čitave regije. Festival fotografima pruža kvalitetnu platformu za networking i promidžbu radova te mogućnost za razmjenu iskustava i znanja. Svi finalisti godišnjeg natječaja ostvaruju pravo na sudjelovanje u putujućoj grupnoj izložbi.

Organizatore, sudionike i posjetitelje pozdravio je u ime Grada Rovinj-Rovigno zamjenik gradonačelnika David Modrušan koji je istaknuo kako se Rovinj može pohvaliti dugom tradicijom kad je riječ o fotografiji.

«Stoga svakako nije slučaj što se upravo ovdje održava ovaj Festival koji slavi umijeće fotografije te u naš grad dovodi domaća i međunarodna imena, ali i brojne ljubitelje ove branše umjetnosti.

Danas, kad se po društvenim mrežama masovno produciraju i konzumiraju fotografski sadržaji važnije je nego ikad educirati publiku o velikoj razlici koja prolazi između umjetničkih radova i ispraznih slika lišenih nekog dubljeg značenja. U tom pogledu ovaj događaj, koji se pozicionirao kao najveći na ovim prostorima, ima još veću i važniju ulogu.

Siguran sam da će i naši građani i gosti s radošću uživati u prekrasnim izložbama organiziranim na raznim lokacijama te u prekrasnim fotografskim radovima koji ovih dana krase našu gradsku rivu», zaključio je Modrušan.

Fotogalerija