Accessibility icon
27.08.2020

U Gradu održan radni sastanak s ravnateljima školskih ustanova

Danas je u Gradskoj Palači održan radni sastanak između predstavnika Grada i lokalnog Stožera CZ i ravnatelja svih školskih ustanova, osnovnih i srednjih, na području Rovinja-Rovigno. Tema sastanka bila je početak nove školske godine  u skladu sa Uputama HZJZ za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID 19 vezno za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./21.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Marko Paliaga, načelnik Stožera Evilijano Gašpić, pročelnica UO za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, voditelj Odsjeka za sport, socijalnu skrb, vatrogastvo i civilno društvo Dragan Poropat, te ravnatelji osnovnih škola – Bojan Burić (OŠ Vladimira Nazora), Marin Mihovilović (OŠ Jurja Dobrile), Tiziana Zovich Stanić (TOŠ Bernarda Benussija) – i srednjih škola – Ingrid Sau (SŠ Zvane Črnje), Ines Venier (TSŠ) i Emil Nimčević (SŠ Eugena Kumičića).

Razgovaralo se o mogućnostima organiziranja nastave uz poštivanje svih epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Bilo je riječi i o obavezi nošenja maski i vizira, odnosno o mogućnosti da na početku školske godine učenici ne nose zaštitne maske obzirom na dobru epidemiološku situaciju ukoliko, na prijedlog ustanove i uz suglasnost osnivača, lokalni stožer tako odluči.

Također, iskazana je i problematika organizacije  produženog boravka djece u osnovnim školama te organizacije prijevoza za učenike putnike.

Zaključeno je da na području Rovinja-Rovigno obrazovne ustanove ulažu maksimalan trud kako bi se svi zadani uvjeti, odnosno preporuke ispoštovale u čemu imaju i punu podršku Grada.

Tijekom sutrašnjeg dana predstavnici Grada i lokalnog Stožera CZ će na istu temu održati sastanak i s ravnateljicama predškolskih ustanova koje djeluju na području Grada.