Accessibility icon
24.10.2022

U Gradskoj palači održan prijem jubilarnih darivatelja krvi

Gradonačelnik Marko Paliaga održao je tradicionalan prijem za jubilarne darivatelje krvi u Gradskoj palači uoči Dana dobrovoljnih darivatelja krvi. Tom je prilikom podijelio pohvalnice Svenu Zvocaku za 75 darivanja, zatim Jelici Malusà za 55 darivanja, Nikoli Cvitiću, Fabiju Pastrovicchiju, Fabianu Sponzi te Marinu Roži za 50 darivanja i Ivetti Volčić za 35 darivanja.

Gradonačelnik se zahvalio sugrađanima na iskazanoj plemenitosti u akcijama rovinjskog društva Hrvatskog crvenog križa, čija je ravnateljica Dajana Medić također prisustvovala prijemu.

«Darivanje krvi nije samo jedan humanitaran iskaz pomoći društvu već je i jedan iskaz nečega što zapravo znanost i tehnologija još uvijek nisu uspjeli zamijeniti. Vi dajete dio sebe kao jedan nezamjenjiv lijek koji je potreban kako bi naše zdravstvo moglo funkcionirati» izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Gradonačelnik je zahvalio i Gradskom društvu Crvenoga križa koji pridaje posebnu pažnju edukaciji učenika srednjih i osnovnih škola te uključivanju mlađih generacija u ovu i druge aktivnosti pružanja pomoći potrebitima.

Ovom je prilikom još jednom izrazio osjećaj ponosa prema rovinjskoj zajednici koju odlikuju nesebičnost i altruizam. «Siguran sam kako će se sve više naših sugrađana priključiti i odazvati budućim akcijama darivanja krvi», zaključio je gradonačelnik, a prisutnima su također čestitali i zamjenik gradonačelnika David Modrušan te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević.