Accessibility icon
07.11.2020

U Galeriji “Batana” otvorena izložba “Moj dom”

Ovog je petka, uz pridržavanje svih mjera za sprječavanje širenja koronavirusa, u Photo Art Gallery „Batana“ otvorena izložba „Moj dom“.

„Došli smo već do desete izložbe na kojoj surađujemo s Hrvatskim fotosavezom i koju zatim izlažemo u našoj Galeriji. Sve je počelo 2011. godine s „Istra – ambijentom“, da bismo sada došli do 10. postave“, rekao je prilikom otvorenja Mladen Boljkovac, predsjednik CVU Batane.

Na natječaj Hrvatskog fotosaveza za sudjelovanje u ovoj izložbi fotografija pristiglo je 418 fotografskih radova 77 autora.

Ocjenjivački sud u sastavu: Branka Hlevnjak, likovna kritičarka, Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade i Željko Krnčević, ravnatelj Gradskog muzeja Šibenik, odabrao je za izložbu 68 fotografija od 52 autora i u ime Hrvatskog fotosaveza donio odluku o nagradama.

Izložba je posvećena „koroni“ iz prvog proljetnog vala, odnosno u vrijeme ograničenog kretanja. Fotografije koje posjetitelji imaju priliku vidjeti u „Batani“ prikazuju tipične situacije tog perioda: vježbanje kod kuće, šišanje kod kuće, ispijanje kave, pripremanje jela, čitanje i izležavanje, povećanu aktivnost na mobitelima, računalima, igranje videoigrica i ostalo.

„Drago nam je što smo stigli do jubilarne izložbe u suradnji s „Batanom“, te što se kroz ovaj rad naša djelatnost proširila i na škole koje dolaze na ovaj prostor, jer se taj rad s mladima kasnije vraća na višestruki način“, navela je na otvorenju Zlata Medak, dopredsjednica Hrvatskog fotosaveza, te voditeljica njegovog programa za mlade.

Izložba je također objavljena na Facebook stranici Hrvatskog fotosaveza gdje ju je moguće virtualno razgledati, dok se u Galeriji „Batana“ može razgledati do 30. studenog, svakim radnim danom osim nedjelje i ponedjeljka, i to u vrijeme od 10 do 22 i od 17 do 19 sati, te subotom od 11 do 13 sati.

Fotogalerija