Accessibility icon
20.06.2022

Troje novih poduzetnika potpisali ugovor za ulaganje u Poduzetničkoj zoni Gripole – Spiné

U ponedjeljak 20. lipnja gradonačelnik Marko Paliaga potpisao je ugovore o pravu građenja i zakupu nekretnina u poduzetničkoj zoni Gripole-Spiné sa trojicom novih poduzetnika koji su se prijavili na Javni natječaj za poduzetničku zonu „Gripole-Spiné“.

Ugovore o pravu građenja potpisali su zakupci iz tvrtki I.F. Projekt d.o.o, IN – DI  d.o.o. , dok je ugovor o zakupu potpisala tvrtka  Duranka lim i hidroizolacije d.o.o. u trajanju od 25 i 50 godina, čime je poduzetnička zona obogaćena za ponudu elektro materijala IN-DI, projektiranja, nadzora i upravljanja investicijama u graditeljstvu poduzeća I.F. Projekt  te završnih građevinskih radova Duranka lim i hidroizolacije.

Zakup će najduže trajati do 25 godina za izgradnju poslovnih objekata, odnosno do 50 godina za pravo građenja za vlastite potrebe. Površina nekretnina se kreće od 1.321 do 3.739 četvornih metara, a zakup se naplaćuje od jednog do dva eura po kvadratu. Svako poduzeće koje je potpisalo ugovor za pravo građenja u spomenutoj zoni obvezalo se i osigurati zaposlenje određenog broja djelatnika.

«Ovim smo još jednom dokazali da Rovinj-Rovigno nije grad orijentiran isključivo turizmu. Dobar broj investitora uvidio je potencijal našeg grada u vidu razvoja drugih grana gospodarstva. Time se otvaraju i nova radna mjesta u drugim sektorima što će svakako doprinijeti zadržavanju naših budućih generacija u ovom gradu», izjavio je gradonačelnik Marko Paliaga.

Pored izvanrednih rezultata u sektoru turizma i nedavnog proglašenja najboljim hrvatskim gradom po kvaliteti života Rovinj, Grad Rovinj – Rovigno kontinuirano radi na razvoju gospodarstva i razvijanju poduzetničke zone Gripole – Spiné.  Potpore novim granama poduzetništva koje Grad Rovinj-Rovigno osigurava da bi privukao nove investitore i tako stvorio uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i u drugim sektorima, nevezanim za turizam.

Interes poduzetnika za otvaranje svojih djelatnosti u poduzetničkoj zoni Gripole-Spiné je sve veći i Grad priprema nove nekretnine za davanje u zakup zainteresiranim poduzetnicima. Moguće su djelatnosti unutar zone proizvodne djelatnosti, poslovni, upravni, uredski, trgovački i uslužni sadržaji, skladišni prostori, usluga održavanja i čuvanja plovila i sl., trgovačka djelatnost osim trgovačkih centara, te servisne djelatnosti.