Accessibility icon
20.02.2019

Tjedan borbe protiv svih oblika ovisnosti u Rovinju

Udruga “Martišnjak z muštaci” u suradnji sa gradskim Savjetom mladih organizira Tjedan borbe protiv svih oblika ovisnosti u Rovinju od 25. veljače do 1. ožujka.

Program započinje u ponedjeljak 25. veljače u OŠ J. Dobrile prezentacijom o „Prevenciji raznih oblika ovisnosti“ – predavač predstavnik Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (Služba za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja) i prezentacijom o „Zaštiti osobnih podataka u prevenciji cyberbullinga“ – predavač predstavnik PU istarske (Odjel prevencije). Prezentacije su namijenjene učenicima osmih razreda te će se tijekom godine iste održati i u ostalim rovinjskim osnovnim i srednjim školama.

Istoga dana s početkom u 13:15 sati u kazalištu A. Gandusio će se održati projekcija filma „Ovisnik o internetu/Web Junkie„ za učenike viših razreda srednjih škola. Kina je prva država na svijetu koja je ovisnost o internetu proglasila kliničkim poremećajem a film Ovisnik o internetu proučava međugeneracijski pritisak i kritički sagledava jedan od simptoma takozvanog internetskog doba. Film će popratiti ukupno dvjestotinjak rovinjskih srednjoškolaca.

Program namijenjen javnosti je slijedeći:

Ponedjeljak, 25.2.2019.
18:00 Kazalište A. Gandusio projekcija filma „Ovisnik o internetu/Web Junkie„.

Utorak, 26.2.2019.
18:00 Dom kulture Radionica za roditelje o „Prevenciji raznih oblika ovisnosti“ (dr. med. Davorka Smoljanić, psihijatar)

Četvrtak, 28.2.2019.
18:00 Kazalište A. Gandusio kazališna predstava na temu ovisnosti „Lucijina priča“ (gostovanje Udruge „Hepatos“ iz Rijeke). Predstava obiluje duhovitim prikazima odnosa, likova i situacija osobito odnos roditelja i djece – adolescenata i tako jednu ozbiljnu i osjetljivu temu na pristupačan način približava mladima i educira ih, odnosno, nudi neke modele i rješenja, kroz zabavu.

Petak, 1.3.2019.
18:00 Dom kulture Javna tribina o “Problemu ovisnosti sa posebnim osvrtom na novije oblike ovisnosti kod djece” s eminentnim stručnjacima iz područja (dr. Davor Bodor, dr. Irena Rojnić Palavra, dr. Jadranka Hübler, prof.dr. Dražen Lalić, Valter Gržalja. Moderator: dr. Predrag Mamontov).

 

Ulaz je besplatan.