Accessibility icon
07.03.2023

The Douzelage pokrenuo humanitarnu akciju «Road to Ukraine»

Predsjedništvo europske organizacije bratimljenih gradova Douzelage čiji je član i Grad Rovinj-Rovigno je nedavno posjetilo rumunjski bratimljeni grad Siret koji se nalazi na granici s Ukrajinom koju su tom prilikom i posjetili. Otputovali su u Kamenets, prekrasan grad 130 km od Sireta u smjeru sjeveroistoka, te posjetili guvernera ove regije, bivšeg gradonačelnika Kameneta, Myhaila Simashkevicha.

Građani ratno pogođene Ukrajine osjetili su se podržanim tom posjetom, te su željeli objasniti svoju situaciju, inicijative, prepreke i zajednički napor kojim dostižu impresivne rezultate.

Jedna od najvažnijih potreba je nedostatak prijevoznih sredstava, radi čega su iz Douzelagea pokrenuli inicijativu “Put do Ukrajine”-“Road to Ukraine” kako bi osigurali potrebna sredstva za prijevoz građana koji su iz pogođenih područja stigli do sigurnijih mjesta poput Kamenetsa koji danas broji dvostruko veću populaciju od prije početka rata.

 

Pozivamo stoga sve zainteresirane pravne i fizičke osobe da se priključe ovoj humanitarnoj akciji. Donacije mogu biti uplaćene na račun Douzelage Europe, s naznakom  ‘Road to Ukraine’:

 

IBAN: NL02 RABO 0310 4918 78

BIC: RABONL2U