Accessibility icon
29.07.2020

Talijanska srednja škola Rovinj-Rovigno plasirala se na američki studentski filmski festival

Dva video uratka Talijanske srednje škole Rovinj-Rovigno  prošla su stroge kriterije žirija i brojnu konkurenciju od oko 2.500 prijava, plasirajući se tako na All American High School Film Festival, najveći festival studentskog filma na svijetu.

Inače, festival se svakog listopada održava u New Yorku, dok će se ove godine on održati online.

Rovinjska je Talijanska srednja škola na ovaj festival poslala videe “Can’t Be Happy Again” i “Enough”, oba nastala kao plod dvaju kreativnih
laboratorija.

Radi se o ovogodišnjim novitetima ove škole: glazbenom laboratoriju, kojega vodi Tomislav Bišić-Pauletić, i laboratoriju vizualnih umjetnosti, kojega vodi Luka Nreka.

Ideja iza osnivanja dvaju laboratorija je, vele iz Talijanske srednje škole, pružiti učenicima mogućnost kreativnog izražavanja, bilo to glazbenim putem ili kroz video.

Na videu “Can’t Be Happy Again” radili su Leonardo Piccinelli, Chiara Rocco, Nathan Berto, Iris Bolšec, Kiara Maurović, Korana Hamer i
Giovanni Battista Uggieri Michelini. Video je nastao iz pjesme učenika Leonarda Piccinellija, a snimljen je zahvaljujući studiju Glazbenog laboratorija Rovinj.

Video uradak “Enough”, na kojemu su radili Rei Aleksander Ivanov, Max Marić i Thomas Mišković, osim što je prošao ovu selekciju, podsjećamo, proglašen je najboljim video uratkom na natjecanju pod nazivom „Kreiraj, drogu ne diraj!” u sklopu kampanje Bježi/Via.

Fotogalerija