Accessibility icon
07.07.2017

TALIJANSKA SREDNJA ŠKOLA OTVARA ODJELJENJE ZA MEDICINSKE KOZMETIČARE

Uz programe opće gimnazije, ekonomista , fizioterapeutskih tehničara i hotelijersko-turističkih tehničara, Talijanska srednja škola u Rovinju od iduće školske godine uvodi i program školovanja za medicinske kozmetičare. Oni koji se upišu za ovo zanimanje nastavu će pohađati u kombiniranom odjeljenju sa budućim fizioterapeutskim tehničarima sa kojim će imati i zajedničke opće predmete, a stručne svako zanimanje posebno prema svom programu.. Ovaj kombinirani odjel  će imati ukupno 20 učenika – po deset za svako zanimanje.

PRIJAVE ELEKTRONIČKIM, PUTEM  PRIMAJU SE DO PONEDJELJKA 10. SRPNJA U 12 SATI, A UPISI TRAJU OD 13. DO 19. SRPNJA.

Učenici koji se budu opredijelili za  zanimanje medicinskog kozmetičara obrazovat će se za rad u svim segmentima kozmetičke djelatnosti, u zdravstvenom turizmu i kozmetičkom obrtu. Nakon završenog četverogodišnjeg obrazovanja medicinski kozmetičari i kozmetičarke stječu zvane medicinskog djelatnika educiranog za samostalnu primjenu dermatoterapeutskih postupaka koje je odredio liječnik.

Ovi kadrovi zapošljavaju se u  zdravstvenom turizmu (welnes centri) i u centrima  za estetsku medicinu ili korektivnu dermatologiju te u medicinsko kozmetičkim salonima. Uz to, otvara im se mogućnost zapošljavanja i u različitim kozmetičkim tvrtkama koje proizvode razne pripravke i u biljnim ljekarnama i drogerijama.

Fotogalerija