Accessibility icon
27.12.2018

Svečano potpisani Ugovori o novčanoj potpori za učenike i studente za školsku i akademsku godinu 2018./2019.

U četvrtak, 27. prosinca 2018. godine u velikoj sali Doma kulture u Rovinju svečano su potpisani Ugovori o novčanoj potpori za učenike i studente za školsku i akademsku godinu 2018./2019.

Uz gradonačelnika dr.sc. Marka Paliagu dipl.oec. potpisivanju su nazočili njegov zamjenik Marino Budicin te pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević.

Usprkos dugogodišnjoj gospodarskoj krizi te značajnom smanjenju proračunskih prihoda, Grad Rovinj nije smanjivao mjesečni iznos stipendija, te ista iznosi 1.000,00 kuna za studente i 600,00 kuna za učenike. Svi studenti i učenici s boljim prosjekom imaju pravo na 20% veći iznos novčane potpore.

Jedna od brojnih razvojnih odluka gradske uprave za nadolazeću 2019. godinu, usmjerena je upravo prema mladima, jer grad se, pored ostalog razvija te napreduje i kroz njih.

Za novčane potpore učenicima i studentima Rovinj izdvaja 1,8 milijuna kuna godišnje i to za ukupno 168 stipendista.

„Želja nam je da se i u budućnosti suradnja između grada i stipendista nastavi. Mnogi su se bivši stipendisti vratili u svoj grad i svojim današnjim zaposlenjem doprinose njegovom razvoju. Neka izvrsnost bude nadahnuće svima nama da u životu uvijek težimo boljem i većem. Samo tako gradit ćemo jače, konkurentnije i uspješnije društvo.“ – istaknuo je Paliaga.

Fotogalerija