Accessibility icon
21.04.2020

Sve više ugostitelja pridružuje se hvalevrijednoj akciji kuhanja za potrebite

Besplatni topli obroci i danas su podijeljeni najpotrebitijim građanima i djelatnicima službi na prvoj crti obrane protiv koronavirusa. Ovaj hvalevrijedan i solidaran čin krenuo je na inicijativu rovinjskog ugostitelja Stanislava Briškoskog, ujedno i predsjednika Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske Županije, a danas mu se u tome pridružio još jedan poznati ugostitelj. Riječ je o Igoru Hrvatinu, vlasniku restorana „Orca“.
Obroci su i ovog puta podijeljeni zahvaljujući suradnji s Crvenim križem Rovinj-Rovigno, kako bi se sve moglo odviti prema propisima i naputcima državnog, županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite. Obroci se tako isporučuju beskontaktnim putem s obzirom na situaciju s epidemijom COVID-19.
Podsjećamo kako je inicijativa predložena i na razini Obrtničke komore Istarske te se stoga svi zainteresirani ugostitelji mogu javiti u Udruženje obrtnika ili Obrtničku komoru u svojim gradovima diljem Istre.
U Rovinju-Rovigno se, kako doznajemo od predsjednika Ceha ugostitelja Obrtničke komore Istarske Županije, već javilo nekoliko zainteresiranih ugostitelja koji će se inicijativi pridružiti u narednim akcijama, od kojih je sljedeća najavljena krajem tjedna. Briškoski je također izrazio zadovoljstvo što mu se kolege polako pridružuju te su s entuzijazmom prihvatile sudjelovanje i prepoznale važnost pomaganja
drugima.