Accessibility icon
07.11.2022

Sutra predavanje “Poduzetništvo za mlade”

U organizaciji Savjeta mladih Grada Rovinj-Rovigno sutra će se u Domu kulture u Rovinju s početkom u 12 sati održati predavanje „Poduzetništvo za mlade  – Imprenditorialità per i giovani“.

“Osposobljavanje mladih poduzetnika kroz redovito i neformalno obrazovanje jedan je od osnovnih preduvjeta za ostvarenje gospodarskog razvoja i povećanje njihovih šansi za zapošljavanje”, navode iz rovinjskog Savjeta mladih.

Pozivaju se tako maturanti, kao i svi zainteresirani, na predavanje na kojemu će se mladima istaknuti mogućnosti koje poduzetništvo nudi.

Tom će prilikom prisutne uvesti u poduzetništvo i reći nešto više o oblicima organizacije poslovanja, co-workingu, poduzetničkom inkubatoru i financijskoj potpori Tamara Kiršić, pomoćnica direktora Istarske razvojne agencije.

Nadalje, iz Riječke razvojne agencije stiže Doris Sošić, voditeljica Europe direct, koja će približiti sudionicima Europe direct, financiranje i bespovratna sredstva Europske unije.

Na kraju će prisutni imati priliku poslušati primjer dobre prakse, a u goste dolazi Nikola Pavešić, start up direktor u Infobipu. Reći će nešto više o njihovom poduzeću, razvoju proizvoda, širenju poslovanja na globalnu razinu, tržišnoj konkurentnosti, kao i samom start-upu.

Događanje će trajati do otprilike 14 sati, kada će se izvesti zaključci s predavanja.