Accessibility icon
08.01.2019

Susret s korisnicima Down syndrom centra Pula

U utorak, 18. prosinca 2018. godine Talijansku su srednju školu Rovinj  posjetili korisnici Centra za rehabilitaciju Down syndrom centar Pula. Korisnike su dočekali učenici trećih i četvrtih razreda programa  fizioterapeutski tehničar sa svojim profesorima.

Nakon upoznavanja, učenici su imali priliku poslušati predavanje Gorana Usainovića, fizioterapeuta, koji godinama radi s korisnicima Centra. Cilj je predavanja bio upoznati učenike sa specifičnostima fizioterapije kod osoba s Down sindromom.

Nakon predavanja učenici su imali priliku i družiti se s korisnicima Centra u neobaveznom razgovoru. Uz ugodno zajedničko druženje, učenici su dobili i mogućnost upoznati se pobliže sa svijetom svojih gostiju te tim iskustvom upotpuniti i svoje znanje o radu s pacijentima s Down sindromom.

Susret je završen obilaskom Škole i najavom sljedećeg susreta, kada će učenici posjetiti korisnike Centra u Puli te time proširiti svoje znanje: teorijsko i praktično.

Time je nastavljena suradnja naše Škole s Centrom Down iz Pule, koja je započela prošle godine, a koja će se, nadamo se, nastaviti i u budućnosti.