Accessibility icon
03.08.2020

Studio Tumpić/Prenc dobio nagradu Međunarodnog instituta za informacijski dizajn

Rovinjski Studio za vizualne komunikacije Tumpić/Prenc za svoje je uspjehe na području dizajna krajem prošle godine primio priznanje kojega je njegovim predstavnicima uručio gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno, Marko Paliaga.

No ovaj tim kojega čine Anselmo Tumpić, Sara Prenc Opačić i Anton Licul Grk, od prošlogodišnjeg su prijema kod gradonačelnika nastavili nizati međunarodna priznanja.

Naime, njihov je već višestruko nagrađivani projekt signalizacije Gradskih bazena Pula-Pola ovjenčan i Zlatom u kategoriji signalizacije na dodjeli nagrada Međunarodnog instituta za informacijski dizajn – IIIDaward.

Institut je osnovan je 1986. godine u Beču, a od prvotnog cilja, razvoja informacijskog dizajna kao neovisnog stručnog područja, danas se razvio u globalnu mrežu za sve kojima je posao činiti informacije jasnima u svakodnevnom životu, biznisu, obrazovanju i znanosti.

“Nakon nagrade European Design Award za ovaj rad, puno nam znači još jedno inozemno priznanje. Drago nam je da je i ovaj žiri prepoznao upravo rad u koji smo uložili poseban trud. Nije bilo jednostavno napraviti projekt na tako velikoj površini bazena koji će ostvariti efikasnu komunikaciju unutar objekta i istodobno obogatiti arhitekturu te na svoj način zabaviti korisnike”, kazao je Anselmo Tumpić, kreativni direktor rovinjskog studija.

Nagrađeni radovi objavljeni su na ceremoniji održanoj putem platforme Zoom, te će isti činiti četvrto izdanje publikacije IIIDawarda, kao i izložbe koja će biti organizirana u više od deset zemalja diljem svijeta. Prva će biti održana već ovog ljeta na Designforumu u Beču.

Fotogalerija