Accessibility icon
03.06.2021

Studij završila prva generacija medicinskih kozmetičara rovinjske talijanske srednje škole

Jučer, 2. lipnja, polaznice smjera medicinski kozmetičar pri Talijanskoj srednjoj školi Rovinj-Rovigno završile su svoj četverogodišnji srednjoškolski studij, te je pred njima odluka hoće li nastaviti studirati ili pak uroniti u svijet posla.

Ovaj je smjer prvenstveno okrenut turističkoj ponudi, pa kao takav nudi razne mogućnosti pri zaposlenju, primjerice u wellness centrima, kozmetičkim centrima, kao i u proizvodnji i prodaji kozmetičkih proizvoda.

Tijekom protekle četiri godine, učenice su slijedile intenzivan nastavnički program, stekle su izvrsnu teorijsku pripremu, ali i odradile brojne sate praktičnih vježbi u učionicama svoje škole koje su za to posebno opremljene.

Osim toga, posjetile su razne kozmetičke centre, wellness centre, dermatološke i estetske klinike i proizvođače kozmetike s ciljem pobližeg upoznavanja s praktičnom primjenom naučenog. Nadodajmo i kako su često nudile svoje tretmane sugrađanima u sklopu tradicionalnih „Otvorenih vrata“ škole, ali i drugih događaja u organizaciji Talijanske srednje škole Rovinj.

Sa svojom su profesoricom primijenjene kozmetike, Ornelom Šuvak, osmislile ime i logo, pokazavši time svoju profesionalnost. Iza sebe su tako ostavile “Centar ljepote”, uz simbol “Melograno”, odnosno “Nar”, nastao prije dvije godine, nadahnut drevnim grbom grada Rovinja.

Prvoj generaciji medicinskih kozmetičarki želimo puno sreće i uspjeha na njihovom daljnjem putu.

Fotogalerija