Accessibility icon
22.11.2018

Stručni posjet studenata Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković”

U četvrtak, 22. studenoga 2018. godine u velikoj sali Zajednice Talijana „Pino Budicin“ u Rovinju održan je stručni posjet studenata Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” s ciljem predstavljanja iskustava Grada Rovinja u povlačenju sredstava iz EU fondova.

Stručni posjet organizirao se iz kolegija Programi i fondovi Europske unije, te Urbana ekonomika.

Studente je dočekao te prigodno pozdravio gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga dipl.oec. koji je predstavio Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području aglomeracije Rovinj koji provodi Odvodnja d.o.o.

Robert Lešić, savjetnik za gospodarstvo i europske fondove predstavio je i upoznao studente sa detaljima provedbe EU projekta s naglaskom na projekte koje provodi grad – od prijave, implementacije, rezultata i eventualno nastavka projekta, te važnosti samih projekata u urbanom razvoju Grada Rovinja.

Ivana Čehić Rabljenović, voditeljica rovinjskog Cooworkinga predstavila je pojam cooworkinga i njegovo funkcioniranje koje stavlja naglasak na izgradnju zajednice putem održavanja događanja, mikroumrežavanja te udruživanja, društvenih, profesionalnih te materijalnih resursa, koji se sinergijski vraćaju svim članovima zajednice.

Fotogalerija