Accessibility icon
10.07.2023

Stotinjak djece na 27. Školi plivanja Rovinjskog Sela

Nakon dvotjednog vježbanja, dovršeno je još jedno u nizu, 27. izdanje Škole plivanja Rovinjskog Sela u organizaciji Društva sportske rekreacije Rovinj-Rovigno.

Zanimanje za ovu školu plivanja i ove je godine bilo veliko, pa se tako pedesetak mališana iz Rovinjskog Sela pridružilo još toliko iz Rovinja i okolice.

Svoje prve korake u plivanju učili su četverogodišnjaci, a usavršavali stariji učenici osnovnih škola.

Polaznici su imali na raspolaganju bazen autokampa Polari koji je, zbog različitih dubina, pogodan za neplivače i one koje su plivanje savladali prošlih godina, pa su u dubljem dijelu mogli usavršavati plivačke tehnike.

Kao i proteklih godina, pokrovitelj škole je Grad Rovinj-Rovigno, a podržala ju je hotelijerska kuća Maistra.

Od početka ju vode profesor Aldo Krelja i odgajateljica Karmen Uljanić, dobitnici državnih nagrada za obuku neplivača. Uz njih s polaznicima škole radili su treneri Vladimir Relić, Mato Kukuruzović, Eufemia Benussi Krelja, Jelka Mihovilović i Sara Radovan.

Završnog dana škole polaznici su pokazali što su naučili i dobili prigodne medalje. Tom su danu prisustvovali i članovi njihove obitelji, a posjetio ih je i gradonačelnik Grada Rovinja-Rovigno, Marko Paliaga, sa zamjenikom Davidom Modrušanom i predsjednikom Gradskog vijeća Emilom Nimčevićem.

Uključujući i ovu godinu kroz rad škole prošlo je preko dvije tisuće djece vrtićke i osnovnoškolske dobi, a najnadareniji među njima nastavljaju usavršavanje u klubovima.