Accessibility icon
23.05.2018

„Storytelling: vještina pričanja priča i prijenos NKB – interpretacija baštine kao sredstvo inovativne turističke ponude“

Pozivamo Vas na drugu radionicu u nizu besplatnih radionica koje Udruga i Ekomuzej Batana organizira u sklopu EU projekta Culturecovery.

Radionica će se održati u petak 25. svibnja 2018. u Ekomuzeju Batana, na adresi Obala Pino Budicin 2 u Rovinju, od 16.00 do 20.00 sati.

Ovoga ćemo se puta kroz šetnju strarogradskom jezgrom Rovinja upoznati s konceptom storytellinga, tj. vještinom pričanja priča s ciljem što jačeg povezivanja s publikom kroz izazivanje emocija, njenu inovativnost i mogućnost stavaranja nove i jedinstvene turističke ponude.

Prvi dio radionice održat će sa na otvorenom, polazišna točka bit će Mali mol, a zatim ćemo krenuti ulicom Svetog Križa. Završit ćemo našu interpretativnu šetnju na Lanterni uz vodstvo kazivačice Delie Quarantotto.

Drugi dio radionice odvijat će se u Ekomuzeju Batana, gdje će nas Iva Silla, kreatorica popularnih tura Secret Zagreb i prvi licencirani Interpret Europe vodič i trener, kroz stručno predavanje i praktične vježbe upoznati s teorijom i praksom interpretacije baštine, u cilju podizanja kvalitete turističke usluge, ali i osnaživanja kulturnog identiteta zajednice.

 

Kontakt:

Roberta Ugrin

Manager za komunikacije projekta Culturecovery -Ekomuzej Batana

e-mail: roberta@batana.org

mob.: 099 663 1609

 

Tamara Nikolić Đerić, voditeljica projekta Culturecovery – Ekomuzej Batana: tamara@batana.org

Silvija Jacić, odnosi s javnošću Ekomuzeja Batana: silvija@batana.org