Accessibility icon
03.11.2020

Startup akademija Rovinj-Rovigno: Online edukacija za poduzetnike i one koji to žele postati

Startup akademija u novom ruhu dolazi u Rovinj-Rovigno. Ovaj prokušani koncept pokazao se idealnim za sve one koji žele odslušati odlične radionice iz područja biznisa, ali isto tako i one koji razmišljaju o pokretanju svog posla: sada ili u budućnosti.

Akademija u Rovinju-Rovigno na rasporedu je 09.-11. studenog (16:30-20:00h), a održat će se online. Prijava je moguća putem prijavnog obrasca na linku.

Startup akademija u Rovinju-Rovigno provodi se u suradnji Start-Up udruge, Grada Rovinja-Rovigno i Istarske razvojne agencije.

 

Što možete očekivati na akademiji?!

Bez obzira na to da li se već bavite poduzetništvom, ili tek trebate realizirati svoju ideju, na Startup akademiji pronađite ono što vam je potrebno: poduzetnička znanja, sve pogodnosti koje vam se nude, razmjenu iskustva i ideja i mogućnost sklapanja novih poslovnih suradnji.

Kroz trodnevnu besplatnu edukaciju savladat ćete osnove poduzetništva i steći nova znanja i vještine te različite metode i tehnike koje će vam biti korisne u vašem uspješnom poslovanju.

Osim edukacije, postoji natjecateljski dio koji nije obvezan, a u njemu ukoliko žele mogu sudjelovati svi oni koji imaju vlastitu ideju. Dakle, akademija je namijenjena i onima koji trenutno nemaju poslovnu ideju, već su samo željni dodatne edukacije, networkinga…

 

Vrhunski predavači i radionice

Koji su besplatni marketinški alati i kako ih efikasno koristiti. Obrt ili tvrtka: kako izabrati pravni oblik. Da li je bolje Facebook ili Instagram oglašavanje. Kada je dobro koristiti Google Ads? Kako najbolje izraditi i koristiti web stranicu/webshop i kako je covid promijenio biznis. Koji su poticaji dostupni iz nacionalnih i EU fondova. Koje mogućnosti nude novi venture capital fondovi u Hrvatskoj?

Odgovore na ova pitanja dati će brojni predavači, a neki od njih do sad su bili Vedran Lučić (Zagrebačka banka), Denis Prenkaj (dPoslovi), Ivan Sapundžić (Start-Up udruga), Cinzia Zubin (HBOR), Tiziana Paris (Odvjetnički ured Tiziana Paris), Denis Alessio, Jasmina Dubinović & Mirna Mehičić (Zagrebačka banka), Jelena Nikolić (IDA), Anita Šimek (Start-Up udruga), Ivana Vinko (Shiny Glow Design), Deniz Zembo, Andrej Đapić

 

Što dobivaju sudionici?

Nakon tri dana sudjelovanja u programu Startup akademije dobivate certifikat o akademiji, ali i mnoštvo informacija i kontakata koji će vam pomoći u uspješnom pokretanju ili nastavku poslovanja.

Što dobivaju poduzetnici početnici? Za njih je Startup akademija edukativno-mentorski program koji im može pružiti podršku za početnu fazu poslovanja.

Što dobivaju postojeći poduzetnici? Oni na Startup akademiji mogu upoznati brojne inovativne modele i njihove primjene u praksi, dobiti informacije za uspješno vođenje poduzeća i rast, povezati se i sklopiti suradnje s ostalim poduzetnicima, pronaći kupce i dobavljače te potencijale zaposlenike.

 

Najbolje ideje u utrci za 10.000 kuna

Osim edukativnog dijela, sudionici akademije koji imaju ideju (pojedinačno ili timski), ukoliko žele mogu sudjelovati i u natjecateljskom dijelu.

U svakom gradu proglašavaju se najbolje ideje, koje ulaze u Grand Finale na kojem se odabiru pobjednici koji dobivaju vrijedne nagrade (mentorstvo, početni kapital i opremu).

Pobjednička ideja osvaja 10.000kn, a nagradu u cijelosti osigurava Istarska razvojna agencija. Sponzor projekta Startup akademija je Zagrebačka banka.

 

Dojmovi sudionika

Saša Kardinar kaže kako dolazi na akademiju već drugu godinu. “Smatram je jako korisnom. Zanimljivi su i uvijek novi ljudi s novim idejama. Puno sam toga naučio. Neću ljudima ukrasti ideju, ali ću sigurno iskoristiti neke korisne stvari u mom dijelu posla kojim ću se baviti. Žao što nisam skupio snage da i ja predstavim svoj projekt, ali uživao sam slušajući izlaganje drugih” istaknuo je za kraj.

Prošlogodišnja sudionica Luana Sinčić, koja je pobijedila s idejom inovativnog dizajna interijera Green Touch kaže da je uz pomoć članova organizacijskog tima i pozitivne energije na edukaciji dobila hrabrost prezentirati ideju, te potporu i sigurnost za što prije krenuti u poduzetništvo. Nedavno je u cijelosti realizirala ideju i otvorila tvrtku, te preporučuje akademiju svim onim koji imaju bilo kakvu ideju.

 

Način prijave

Prijaviti se možete putem linka u nastavku:  https://forms.gle/nDd6XQUTPatHJay9A.

Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika je ograničen. Nakon uspješne prijave organizator će vas obavijestiti o načinu online uključenja i programu.

 

Više informacija

Novosti o Startup akademiji pratite na facebook stranicama, a za upite se možete javiti i na mail: akademija.startup@gmail.com.