Accessibility icon
27.11.2019

Službeno otvoren vrtić na Mondelacu

Posjetom gradonačelnika Marka Paliage danas je i službeno otvoren područni odjel Mondelaco Dječjeg vrtića «Neven», nakon što je ovaj mjesec dovršena energetska obnova zgrade.

Radovi obnove započeli su početkom kolovoza, a izvedena je toplinska izolacija vanjskih zidova i stropa, zamjena dotrajale stolarije energetski efikasnijom i zamjena unutarnje rasvjete. Također, ugrađeni su fotonaponska centrala i sustav grijanja s energentom na plin.

Radove u vrijednosti od  1.080.040 kuna izvodila je tvrtka «Miramare» d.o.o. iz Rovinja, dok je stručni nadzor u vrijednosti od 43.000 kuna obavila tvrtka «Učka konzalting» d.o.o. iz Pazina. Koordinator I i II zaštite na radu je bila tvrtka «Zaštita inženjering konzalting» d.o.o. iz Rovinja, u iznosu od 9.000 kuna.

Gradu se zahvalila ravnateljica DV «Neven», Sandra Orbanić, a uz gradonačelnika Marka Paliagu, vrtić su posjetili pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i izgradnju Tanja Mišeta i predsjednik Upravnog vijeća DV «Neven» Emil Nimčević.

Radovi su završeni u planiranom roku, a tijekom trajanja djeca su bila privremeno smještena u zgradi područnog odjela «Valbruna». Kako su i sama djeca otkrila tijekom posjeta, boravak u vrtiću na Valbruni im je ostao u lijepom sjećanju, ali su ipak sretna što su se vratila u obnovljenu zgradu, a najviše ih vesele solarne panele i to što zgrada ima čak dva dimnjaka kroz koja im Djed Mraz ovog Božića može donijeti poklone. U znak zahvale, djeca su priredila prigodan program.

Ravnateljica Sandra Orbanić je iskoristila priliku da se, osim Gradu, zahvali i roditeljima na strpljenu tijekom čitavog trajanja radova. Time, sada su kompletirani svi potrebni radovi što se tiče same zgrade, a do kraja godine bit će uređeno i igralište na vanjskoj površini vrtića, na kojem će se postojeće sprave zamijeniti novima. Tijekom posjeta je također najavljen i početak pribavljanja  potrebne dokumentacije za realizaciju projekta nadogradnje vrtića radi povećanja postojećih kapaciteta.

Fotogalerija