Accessibility icon
11.12.2020

Skupljanjem čepova rovinjski izviđači pomažu Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma

Rovinj-Rovigno su oduvijek krasili primjeri dobrote i nesebičnosti od strane građana, uvijek spremnih da pomognu potrebitima. Upravo je jednu izuzetno hvalevrijednu inicijativu ovih dana priveo kraju Odred izviđača „Tino Lorenzetto“. Naime, već petu godinu zaredom rovinjski izviđači, predvođeni Davorom Čabranom, marljivo prikupljaju čepove plastičnih boca kako bi pomogli Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma čije je sjedište u Čakovcu.

Zanimljivo je da je spomenuta Udruga pronašla zanimljiv način na koji prikupiti sredstva kako bi financirala lijekove za oboljele i daljnja medicinska istraživanja. Tako čepove plastičnih boca koji bi inače završili u otpad prikupljaju te preprodaju austrijskoj tvrtki koja ih otkupljuje kako bi iste reciklirala. Do danas su rovinjski izviđači potaknuti željom da pomognu oboljelima i daju svoj doprinos ovoj plemenitoj akciji već prikupili i poslali otprilike dvadeset vreća, a čepove skupljaju tijekom čitave godine.

U prikupljanju čepova priključili su im se i brojni građani te Ceh ugostitelja zahvaljujući čemu uspjeli su pripremiti čak trinaest velikih vreća koje inače autobusom šalju prema Čakovcu, no ovoga će puta pošiljku osobno dostaviti na adresu Udruge pošto su radi epidemije koronavirusa ukinute linije javnog prijevoza.