Accessibility icon
26.04.2019

Simpozij na temu Korištenja pametnih tehnologija u kardiološkoj rehabilitaciji

U petak 26. travnja 2019. godine u Bolnici za ortopediju i rehabilitaciju “Prim.dr. Martin Horvat” Rovinj, u suradnji sa Poslijediplomskim studijem Menadžment u zdravstvu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, HUR (http://www.hur.fi – medicinska oprema za rehabilitaciju i fizikalnu terapiju) i Well be d.o.o. (HUR distributer za Hrvatsku), službeno je otvoren Simpozij na temu Korištenja pametnih tehnologija u kardiološkoj rehabilitaciji te aktivnom starenju.

Uz brojne uzvanike, partnere i goste na otvorenju je uz gradonačelnika Marka Paliagu i ravnatelja Bolnice Marinka Rade nazočio i pomoćnik ministra zdravstva Mate Car.

Simpozij je predviđen kao prezentacija jedinstvene opreme za rehabilitaciju lokomotornog sustava i kardiološku rehabilitaciju, a koja je od iznimne važnosti za aktivno starenje.

No ono što je još potrebno istaknuti jest da je sva oprema prilagođena osobama s invaliditetom, odnosno da dozvoljava direktan pristup invalidskim kolicima.

Nabavkom predmetne opreme Bolnica Rovinj postala je jedina bolnica u Hrvatskoj opremljena takvom tehnologijom, čime je Republika Hrvatska svrstana među razvijenije zemlje svijeta sa takvim pristupom u liječenju i rehabilitaciji.

Gradonačelnik Paliaga je u svom pozdravnom govoru istaknuo da je za uspjeh rovinjske bolnice zaslužan kontinuiran rad, brojna ulaganja i ideje koje su pridonijele tomu da Bolnica postane primjer izvrsnosti ostalima.

„Ovaj simpozij dokazuje da se zajedničkom suradnjom može napredovati i postići iznimne rezultate a naša Bolnica u tome uspijeva“. – zaključio je Paliaga.

Obzirom da je cilj Simpozija potenciranje razmjene iskustava i stimuliranje međunarodne suradnje, tijekom pauze biti će organizirana mogućnost interakcije B2B sa predstavnicima bolnica iz Finske, Regione Veneto (Italije) te Hrvatske, a sve u vidu razmjene iskustva i stvaranje prekograničnih suradnji.

Fotogalerija