Accessibility icon
23.07.2017

SETE SOIS SETE LUAS

Festival etno glazbe mediteranskih zemalja na rovinjskom gradskom trgu

Ovog vikenda rovinjski središnji trg odzvanjao je zvucima i pjesmama Mediterana. Po deveti puta Rovinj je nio domaćin  dvodnevnog glazbenog festivala pod neobičnim nazivom «Sete  Sois Sete   Luas». Ponikao je prije 25 godina u Portugalu i odatle se proširio čak u 11 zemalja sa 33 grada. U Rovinj je stigao zahvaljujući  našem sastavu Gustafi i Ediju Maružinu koji odavno sudjeluju na ovom festivalu i nastupaju u raznim mediteranskim zemljama promovirajući, prije svega, istarsku etno glazbu u modernom ruhu.

Projekt ima za cilj omogućiti međunarodnu razmjenu  umjetnika različitih kultura radi čega uživa i materijalnu potporu Europske unije.

Uz opće oduševljenje brojnih turista okupljenih na Trgu maršala Tita, u  petak navečer sa pozornice su odzvanjali različiti etno zvuci, od portugalskog fada, preko sefardske pjesme do arapske i talijanske tradicijske glazbe u izvođenju vrhunskih umjetnika  iz tih zemalja. Nakon njih nastupio je i sastav iz Zelenortske Republike.

U subotu 22. srpnja, uz poznatog talijanskog glazbenika Eugenija Rennata,  festival je završio tradicionalnim nastupom domaćina – etno sastava Gustafi.

Organizaciju ovog kulturnog događaja podržali su Turistička zajednica grada Rovinja, Istarska županija i grupa Gustafi na čelu sa Edijem Maružinom.

Fotogalerija