Accessibility icon
27.02.2023

Savjet mladih održao neformalno druženje s rovinjskim srednjoškolcima

Savjet mladih Grada Rovinja-Rovigno održao je danas u knjižnici Srednje škole Zvane Črnje neformalno druženje s učenicima triju rovinjskih srednjih škola, kako bi pobliže upoznali želje i potrebe mladih u našem gradu.

Sudionike je u ime Grada pozdravio zamjenik gradonačelnika David Modrušan koji se osvrnuo i na važnost uključivanja mladih u život zajednice, te njihovo aktivno sudjelovanje u odlukama, naročito kad je riječ o sadržajima koji su upravo njima namijenjeni.

Susret je vodila predsjednica Savjeta mladih Valentina Orbanić koja je učenicima dala priliku da izraze svoje mišljenje anonimno putem platforme, a sve kako bi se osjećali potpuno slobodno izreći svoje prijedloge i ideje.

Mlade u Rovinju-Rovigno najviše muči nedostatak zajedničkog prostora u kojem bi mogli provoditi slobodno vrijeme ili koristiti za zajedničko učenje. Stoga se projekt budućeg Centra za mlade pokazao kao nužno i dobro rješenje koje će zadovoljiti i edukacijske potrebe mlađe populacije, ali i one društvene i zabavne.

Mišljenja i prijedlozi dobiveni tijekom neformalnog druženja sakupiti će se i koristiti kod kreiranja novih sadržaja i ponude u gradu, a predsjednica Savjeta mladih je tom prilikom podsjetila sve prisutne kako im je Savjet uvijek na raspolaganju za bilo kakvu pomoć, pitanja i prijedloge koje im mogu uputiti preko društvenih mreža ili kontakata navedenih na mrežnim stranicama Grada, pod slijedećom poveznicom: https://www.rovinj-rovigno.hr/gradska-uprava-i-organizacija/savjet-mladih-2/

Fotogalerija