COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
13.06.2019

Samostalnom izložbom “Kaleidoskop” započeo Rovinj Art Program

Višestruko nagrađivani umjetnik Zdravko Kopas ove je srijede u Galeriji sv. Tome rovinjskoj publici predstavio svoju samostalnu izložbu “Kaleidoskop”, koju čine nagrađena djela s prošlogodišnje likovne kolonije Rovinj.

Bilo je to ujedno i otvorenje prve izložbe Rovinj Art Programa, koji se odvija u sklopu Muzeja grada Rovinja u ljetnim mjesecima u crkvici sv. Tome u starogradskoj jezgri.

Kopasova izložba jedinstvena je jer se radi o ciklusu “slikanja svjetlopisom”. Naime, njegova djela nalikuju na slike, samo što autor umjesto klasičnog kista koristi fotoaparat. Motive pronalazi svuda oko sebe, prvenstveno u prirodi, a koncentrira se na detalje koje izdvaja iz cjeline, pa tako posjetitelji mogu razgledati motive poput oronule fasade, istrošene i isprane boje na barkama, razderanih plakata na oglasnim mjestima…

Svi su navedeni motivi, kako navodi kustos Dario Sošić, sastavljeni od pojedinačnih kaotičnih elemenata složeni i spojeni poput mozaika u jedan uzorak sličan kaleidoskopskom prikazu.

Samostalnu izložbu ovog umjetnika moguće je posjetiti sve do 30. lipnja 2019.

Fotogalerija