Accessibility icon
13.07.2021

Samostalna izložba Nine Đurđević u Photo Art Gallery Batana

U izložbenom prostoru Photo Art Gallery Centra vizualnih umjetnosti „Batana“ u Rovinju, otvara se u četvrtak, 15. srpnja 2021. u 21 sat  samostalna izložba Nine Đurđević, jedne od istaknutih predstavnica suvremene hrvatske fotografije.

Autorica će se u Galeriji „Batana“ predstaviti fotografskim ciklusom „Festivalska“, na kojem radi već petnaestak godina tijekom kojih je službeno fotografirala nešto više od 70 filmskih festivala. Započela je s drugim izdanjem Zagreb film festivala, nakon čega su uslijedili i ZagrebDox, potom Motovun film festival, Animafest, Fantastic ff, 25 FPS, VOX, DHF i brojni drugi.

“Ovom izložbom želim međutim pokazati izbor „neslužbenih“ fotografija, koje jesu festivalske, ali su nekako „izmigoljile“ i provukle se standardnoj medijskoj selekciji. One ne zadovoljavaju one klasične medijske potrebe – neke su preapstraktne, neke „nepovezive“, a neke možda čak i nejasne. One su iz nekog međuprostora festivalskih atmosfera, obilježene slobodnom formom i osobnom potrebom da pokažu medijsko događanje s jedne druge strane“, o samoj je izložbi, osmišljenoj kao fotografska serija, ispričala njezina autorica.

Izložbu će ovog četvrtka otvoriti autorica i kustosica iste, Višnja Slavica Gabout, a zainteresirani će je moći razgledati do 8. kolovoza  2021., u radno vrijeme galerije. Ulaz je slobodan.

Fotogalerija