Accessibility icon
03.06.2020

Rovinjska virtualna tržnica nastavlja s radom

Iako je popuštanjem epidemioloških mjera rovinjska tržnica ponovo otvorila svoje štandove, podsjećamo građane kako je i dalje aktivna on-line platforma #DONESIDOMA (www.donesidoma.com) koju je Grad Rovinj-Rovigno uveo tijekom epidemije kako bi omogućio beskontaktnu kupnju svježih i domaćih poljoprivrednih proizvoda.

Prva rovinjska virtualna tržnica nastala je u suradnji s Udrugom Agrorovinj upravo tijekom epidemijske krize kao svojevrsna podrška lokalnim proizvođačima, u obliku besplatne platforme preko koje mogu nuditi, promovirati i prodavati vlastite proizvode.

Odlazak na tržnicu i direktan kontakt s prodavačima je svakako poseban doživljaj, no virtualna tržnica može i dalje poslužiti kupcima koji zbog posla i svakodnevnih obaveza nisu u mogućnosti posjetiti štandove lokalnih proizvođača.

Na taj je način moguće jednostavno i brzo pregledavati trenutnu ponudu poljoprivrednih proizvoda na području Rovinja-Rovigno, upoznati gospodarstva koja nude svoje proizvode i putem direktnog kontakta s proizvođačima realizirati kupnju.

Trenutno, svoje proizvode na platformi nudi ukupno 15 OPG-ova i dva rasadnika, te se osim svježeg voća i povrća mogu pronaći i maslinovo ulje, vino, magareće mlijeko i sadnice.

Način preuzimanja, kao i plaćanje kupljenih proizvoda kupac dogovara direktno s proizvođačima.

Još jednom pozivamo sve zainteresirane proizvođače koji se još nisu prijavili za uvrštenje na platformu #DONESIDOMA da dostave svoj logotip, kontakt (naziv, sjedište/adresu, broj telefona i e-mail adresu) na gospodarstvo@rovinj-rovigno.hr , kako bi mogli započeti s unosom podataka u platformu odnosno s oglašavanjem.