Accessibility icon
27.08.2017

«ROVINJSKA NOĆ» U ZNAKU NOVIH TURISTIČKIH REKORDA

Četrnaest dana ranije  u odnosu na prošlu turističku godinu Rovinj je ostvario tri milijuna noćenja. Ovaj rekord uveličan je tradicionalnom «Rovinjskom noći», zabavno-glazbenom manifestacijom koju već 55 godina organizira Turistička zajednica grada i tako na spektakularan način obilježava kraj glavne sezone. I ovaj puta na središnji gradski trg slila se rijeka posjetitelja željnih besplatne zabave.

Sve je počelo u petak navečer 25. kolovoza tradicionalnim nastupom grupe «Le Mond» i Simona Marlowa, a na Trgu rivijera slušatelje je zabavljao «Master Band» te «Gruoa Zucchero celebration band». To je bio samo  uvod u subotnju rovinjsku noć u kojoj je glavna zvijezda bio popularni Petar Grašo koji je svojim hitovims rasplesao gradski trg. Po tradiciji, u pola noći počeo je čuveni rovinjski vatromet koji je oduševio tisuće gledatelja.

«Rovinjska noć» je održana u znaku turističkih rekorda. Uz to, što je već ostvareno tromilijunito noćenje, treba naglasiti da su i ovaj puta najvjerniji gosti bili Nijemci  sa učešćem od 29 posto i povećanjem broja noćenja za 20 posto. Slijede Austrijanci, Talijani. Nizozemci i Slovenci. Najviše noćenja ostvareno je u kampovima, čak 48 posto, te u hotelima i turističkim naseljima.

Rovinjska Turistička zajednica grada i te kako je zadovoljna ostvarenim pokazateljima koji će do kraja sezone biti još impresivniji. Zadovoljni su i brojni privatni iznajmljivači soba i apartmana koji su cijelo ljeto bili popunjeni, a također i ugostitelj  uprkos povećanim cijenama svojih usluga.

 

Fotografije: D. Talajić