COVID-19 (Coronavirus: stanje i obavijesti) →
27.08.2019

Rovinjska noć 30. i 31. kolovoza 2019.

Rovinjska noć, tradicionalna je zabavna manifestacija s dugogodišnjom tradicijom koju već više od 55 godina organizira gradska Turistička zajednica pod pokroviteljstvom Grada Rovinja-Rovigno. I ove je godine za građane Rovinja i njihove goste pripremljen atraktivan muzički program – svojevrsna glazbena poslastica za ljubitelje glazbe koji će se odvijati na gradskoj rivi.

Zabavni program Rovinjske noći započet će u petak 30.08. od 20,30 sati promenadnim nastupom Limene glazbe i Rovinjskih mažoretkinja duž rovinjske rive. Zabavni program na glavnom gradskom trgu započet će u 21,30 sati nastupom grupe Simon Marlow and The Rovinj Music Lab, praćeni koreografijama plesne skupine Dance Lab Creations.

Na trgu Riviera od 21,30 sati nastupat će grupa Eleonora & Luka band.

Sljedećeg dana, 31.08. (subota) program se nastavlja u 19,30 sati nastupima plesne skupine Roxanne u ulici Carera, duž rovinjske rive, do platoa Crkve  sv. Eufemije.

Zabavni program započet će u 21,30 sati nastupom Party banda na glavnom gradskom trgu, dok će na trgu Riviera nastupiti Ivana Galić band i Master band.

Tradicionalni  vatromet održat će se  u 23,00 sati.

Nakon vatrometa, program se  nastavlja koncertom Tonija Cetinskog koji će trajati do dugo u noć.

Zabavni program će biti popraćen bogatom gastronomskom ponudom u organizaciji Maistre, Udruge Agrorovinj i Kuće o batani.

Sponzori manifestacije su Coca Cola i Zagrebačka banka.

U istom terminu održat će se i Međunarodni festival zborova CHORUS INSIDE,  prestižni  kulturni događaj koji se godišnje realizira u pet zemalja: Hrvatskoj, Španjolskoj, Italiji, Rusiji i Mađarskoj, a idejom povezuje strast za glazbom i pjevanjem s univerzalnim vrijednostima prijateljstva i solidarnosti.

Festival Chorus Inside Croatia će se šesti puta realizirati u Hrvatskoj,  a sudjelovati će više od 300 pjevača. Nastupit će zborovi, vokalne grupe i solisti iz različitih dijelova svijeta – Hrvatske, Slovačke, Italije, Rusije, Bugarske, Moldavije, Poljske i Ukrajine.

Svečani koncert otvorenja festivala bit će u petak 30. 08. u Crkvi sv. Eufemije u Rovinju u 20,00 sati koji će uslijediti nakon svečane parade svih sudionika, a natjecateljski dio festivala održat će se 31. 08. u koncertnoj dvorani Adris u Rovinju. Organizator Chorus Inside International realizira festival Chorus Inside Croatia u suradnji  s hotelskom kompanijom Maistra i Turističkom zajednicom grada Rovinja – Rovigno.

Fotogalerija