Accessibility icon
09.08.2023

«Rovinj-Rovigno u dječjim očima». U nedjelju otvara izložba polaznika Dječje ljetne kolonije

Dječja ljetna kolonija 2023. u organizaciji Grada Rovinja-Rovigno i Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno ove je godine u tri termina uključila oko 150 djece iz Rovinja i okolice.

Djeca su oduševljena vremenom i aktivnostima provedenim u koloniji pod budnim okom koordinatorice (Denise Kondić Bašić) te voditeljica (Maja Đuričić, Nataša Grubišić, Nives Jušić Čorba, Andrea Markanović, Danijela Poretti, Ivana Mitić Rakić, Tamara Teković i Ina Venier), ali i brojnih stručnjaka raznih područja koji su im na zanimljiv način prenosili svoja znanja kroz radionice i predavanja.

Zahvaljujući suradnji sa ustanovom Kuća o batani djeca su imala priliku pobliže se upoznati sa tradicijom našeg kraja, učilo se o batanama i životu ribara, jedrima i ribama.

Djeca su sva svoja stečena znanja o kulturnoj baštini našeg grada i dojmove prenosila na slike i crteže.

Kako bi ostala vrijedna uspomena na koloniju te kako bi s roditeljima i svim ostalim sugrađanima podijelili svoja iskustva, u nedjelju 13.kolovoza sa početkom u 19.00 sati predviđeno je otvorenje izložbe „Rovinj-Rovigno u dječjim očima“ ispred Ekomuzeja Kuća o batani.

Izložba će biti popraćena prigodnom glazbom, nastupima mini i midicantanti Zajednice Talijana-Comunita’ degli Italiani „Pino Budicin“ te članovima Glazbenog laboratorija.

Dječji radovi biti će predstavljeni i u obliku digitalne slikovnice čija je izrada u tijeku a  koja će biti svima dostupna na web stranicama Grada.