Accessibility icon
29.09.2020

Rovinj-Rovigno među najuspješnijim gradovima u borbi protiv širenja epidemije koronavirusom

Uz zahvalu na svemu što čine za sigurnost građana gradonačelnik Marko Paliaga je danas čestitao svim pripadnicima Policije njihov Dan, blagdan Svetog Mihovila.

Tim je povodom za predstavnike Policijske postaje Rovinj-Rovigno organizirao prijem u Gradskoj palači. Prijmu su nazočili načelnik Branko Ivan Bestulić te pomoćnici načelnika Vlado Stanković i Ecio Legović, a uz gradonačelnika čestitke povodom Dana Policije uputili su im i dogradonačelnik Marino Budicin te pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević.

 

Gradonačelnik Marko Paliaga je istaknuo veoma dobru suradnju Grada i PP Rovinj-Rovigno koja se ostvaruje ne samo kroz financijsku potporu određenim programima nego i na razne inicijative, među kojima i ona rješavanja stambenih pitanja za policajce koji djeluju na području Grada.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da predstavnike PP Rovinj-Rovigno informira kako se u godinu i pol dana uspjela pripremiti sva potrebna dokumentacija koja će omogućiti preuređenje zgrade u Zagrebačkoj ulici koje će Grad i Županija sufinancirati u visini od 30% dok će preostali iznos osigurati MUP. «Očekujem da ćemo do kraja godine ishodovati građevinsku dozvolu kako bi što prije nastavili s realizacijom ovog važnog projekta», izjavio je Paliaga.

Podsjećamo kako je na adresi Zagrebačka 10 planirana prenamjena zgrade u više stambenih jedinica radi stambenog zbrinjavanja policijskih službenika Policijske postaje Rovinj-Rovigno, dok je u prizemlju zgrade predviđen prostor za Društvo osoba s invaliditetom.

 

Gradonačelnik se posebno zahvalio načelniku Bestuliću na radu njega i svih službenika PP Rovinj, te na odličnoj suradnji tokom turističke sezone, ali i pri rješavanju tehničkih, tekućih i operativnih problema za vrijeme trajanja epidemije bolesti uzrokovane virusom Covid-19.

«Pokazali smo jednu zajedničku slogu, zahvaljujući čemu danas mogu uvjereno reći da je Rovinj-Rovigno sa svojim Stožerom CZ i svim javnim službama zapravo bio jedan od vodećih gradova u Hrvatskoj ne samo po disciplini građana nego također i po funkcioniranju i komuniciranju sa svim javnim službama» zaključio je gradonačelnik zaželjevši da se ta suradnja nastavi i dodatno razvije i u budućnosti.

Fotogalerija