Accessibility icon
24.05.2024

Rovinj-Rovigno i taxi udruge dogovorili povoljniji prijevoz umirovljenika

U Gradskoj upravi danas je održan inicijalni sastanak s predstavnicima dviju udruga taksi prijevoznika koje djeluju na području Grada Rovinja-Rovigno, odnosno Udruge taksista grada Rovinja-Rovigno i Udruge Vip taxi Rovinj-Rovigno. Sastanku su u ime Grada prisustvovali gradonačelnik Marko Paliaga, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević i voditelj Odsjeka za prometno i komunalno redarstvo Elvis Prenc. Cilj sastanka bio je pronalazak zajedničkog rješenja kojim bi se olakšao prijevoz umirovljenicima.

Postignut je dogovor da će Grad Rovinj-Rovigno s udrugama taksi prijevoznika potpisati sporazum kojim će biti uređene povlaštene cijene za umirovljenike putem vouchera. Voucheri će biti dodijeljeni korisnicima u suradnji s Udrugom umirovljenika Grada Rovinja-Rovigno, čime će se osigurati pristupačniji prijevoz za skupinu građana treće dobi. Razliku u cijeni će zajednički pokriti udruge taksi prijevoznika i Grad Rovinj-Rovigno.

Gradonačelnik Marko Paliaga istaknuo je važnost ovakvih inicijativa koje unapređuju kvalitetu života umirovljenika i svih građana Rovinja-Rovigno. “Ova suradnja omogućit će nam da pružimo bolju uslugu našim umirovljenicima, olakšamo im svakodnevne aktivnosti i poboljšamo ukupnu mobilnost u gradu,” rekao je Paliaga.

Osim toga, dogovoreno je razvijanje zajedničke aplikacije za kontrolu cjelokupnog autotaksi prometa, čime će se podići razina usluge taksi prijevoza i izbjeći nelojalna konkurencija. Grad Rovinj-Rovigno, u suradnji s taksi prijevoznicima, uvodi poseban režim prometovanja za taksi vozila unutar pješačke zone. Novi režim će se strože nadzirati, a svi prijevoznici koji se ne budu pridržavali propisa bit će strože kažnjavani.

Ova inicijativa predstavlja značajan korak prema poboljšanju usluga prijevoza za umirovljenike i povećanju kvalitete života u Rovinju-Rovigno, te dodatno naglašava posvećenost Grada unaprjeđenju svojih prometnih rješenja i infrastrukture.