Accessibility icon
10.07.2024

Rovinj-Rovigno i Poreč-Parenzo osigurali pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju

Grad Rovinj-Rovigno i Grad Poreč-Parenzo i ove su godine, uspješnom prijavom projekta, za učenike s teškoćama u razvoju osigurali pomoćnike u nastavi i to za ukupno 45 učenika osnovnih škola na području Rovinja i Poreča, sve u sklopu projekta „PUNa torba zajedništva I.“.

Naime, projektom “PUNa torba zajedništva I.” je osigurano 260.000,00 EUR iz Europskog socijalnog fonda Plus, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 334.282,80 EUR. Preostala sredstva osigurana su iz Proračuna gradova Rovinja i Poreča.

 

Tijekom školske godine, pomoćnici u nastavi pružali su neposrednu potporu za 14 učenika OŠ Jurja Dobrile, 5 učenika OŠ Vladimir Nazor te 3 učenika TOŠ-SEI Bernardo Benussi. Njihova uloga bila je ključna u odgojno-obrazovnom procesu, čime su značajno doprinijeli cjelokupnoj društvenoj integraciji učenika s teškoćama u razvoju. Uz to, s obzirom na porast ukupnih troškova života i važnost uloge pomoćnika u nastavi, Grad Rovinj-Rovigno je već drugu godinu zaredom osigurao povećanje neto satnice za pomoćnike iz vlastitih proračunskih sredstava.

 

Na kraju školske godine i projekta, ponosno naglašavamo uspjeh projekta koji je zahvaljujući pomoćnicima u nastavi značajno poboljšao komunikaciju i socijalnu integraciju učenika, olakšao izvršavanje školskih obaveza i zadataka te unaprijedio suradnju među vršnjacima. Povratne informacije od strane stručnjaka i roditelja potvrđuju da je projekt imao izrazito pozitivan utjecaj na učenike s teškoćama u razvoju.

Grad Rovinj-Rovigno s ponosom pruža podršku našoj djeci, omogućavajući im ravnopravne prilike za obrazovanje i društveno uključivanje. Nastavit ćemo podržavati i istraživati slične inicijative, jer ulaganje u obrazovanje i dobrobit djece oblikuje osnovu za prosperitetnu i uključivu zajednicu.