Accessibility icon
08.11.2019

Rovinj među najboljim svjetskim turističkim destinacijama u usponu

Web portal Travellemming, koji je osnovan s ciljem da turistima preporuči alternativne destinacije od onih svjetski popularnih kako bi izbjegli prevelike gužve koje često kvare doživljaj, objavio je listu najboljih turističkih destinacija u usponu čija ljepota osvaja na prvu.

Od 30 destinacija odabranih od strane svjetskih travel bloggera, Rovinj se našao na visokom 12. mjestu.

Ovim nagradama, web stranica za putovanja Travelleming nastoji okupiti lokalne dionike, stvaratelje sadržaja i putnike kako bi potaknuli turiste da se prošire i na taj način cijene svaki kutak ove zapanjujuće planete.

„Ako ste za posjetu Veneciji ali ne volite gužve, mali gradić na moru, Rovinj, trebao i biti na vrhu vaše liste destinacija za 2020. Ovo šarmantno ribarsko mjesto pretvorilo se u atrakciju svjetske klase koja ispunjava svaki centimetar prostora koje zauzima na poluotoku Istri, regiji za koju je Guardian nedavno rekao da bi mogla biti nova Toskana“, piše u opisu Rovinja na stranici Travelleming, a u tekstu se spominje i fotogeničnost grada koja stvara bezbroj prilika za objave na Instagramu, kao i činjenica da je Rovinj dom prvog hrvatskog restorana sa zvijezdom Michelin (Monte), te nekih od najboljih gastronomija i vina.

Kao period za posjetu preporučuje se razdoblje od travnja do studenog a među top atrakcijama Travellemming nabraja stari grad, Crkvu Svete Eufemije, rovinjsku luku te Balbijev luk.

U obrazloženju bloggera zašto su odabrali upravo Rovinj, Kirsten Rich, koja vodi blog „The Blonde Abroad“ piše: „Rovinj je slikoviti primorski grad koji nije samo šarmantan, već se može pohvaliti nizom zanimljivih kulturnih i arheoloških nalazišta i, naravno, ukusnom lokalnom morskom hranom! Po meni je to savršeno mjesto za ispijanje slatkog vina, promatranje ljudi koji šeću po starome gradu i uživanje u zalasku sunca!“.

Lista najboljih turističkih destinacija u usponu dostupna je ovdje.

Fotogalerija