Accessibility icon
19.09.2018

Rovinj je dobio novo modernije vozilo Hitne medicinske pomoći

U srijedu 19. rujna 2018. godine održala se službena primopredaja novog vozila Hitne medicinske pomoći u Rovinju. Na službenoj primopredaji nazočio je i gradonačelnik dr.sc. Marko Paliaga, dipl.oec.

Trošak novog modernijeg vozila, Volkswagen Transporter sa pogonom na sva četiri kotača, iznosi 700.000,00 kuna te je u cijelosti pokriven od strane Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.  Prošle godine su vozila nabavljena za Pulu a ove godine jedno za Rovinj i jedno za Poreč. Prioriteti se donose prema broju intervencija tako da su ispostave sa najvećim brojem intervencija prve dobile vozila.

Rovinj je turistički grad u kojem je 16. rujna ove godine boravilo 15.998 gostiju, što predstavlja 19% više nego lani na isti dan. Do 17. rujna 2018. ostvareno je 3.731.132 noćenja što predstavlja povećanje od 5%.  Stoga nabava novog vozila Hitne medicinske pomoći za ljetne mjesece ali i za naše građane tijekom cijele godine od iznimne je važnosti.

„Zahvaljujem Zavodu hitne medicine, na još jednom vozilu Hitne medicinske pomoći. Na taj smo način osigurali našim građanima i gostima potreban oblik osnovne zdravstvene skrbi.“ – istaknuo je gradonačelnik Paliaga.

Fotogalerija